Opleiding ‘Lichaamsgerichte begeleiding”

Een 7 daagse opleiding voor professionals en andere geïnteresseerden. Interessante aanvulling op de al aanwezige expertise!

Datum: 25 January 2020

Locatie: Gorinchem

Voor wie?
Voor professionals die mensen (nog meer) in hun kracht willen zetten, opzoek zijn naar verdieping of aanvulling op reeds aanwezige expertise.
Voor deze opleiding is het wenselijk om HBO werk/denkniveau te hebben en affiniteit heeft met hoogbegaafden.
Of je nu werkzaam bent in het sociale domein, op (PO/VO) school of in het bedrijfsleven.
Het geleerde is direct toepasbaar in de praktijk.

Inhoud
Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met het herkennen van (vastzittende) patronen en krijg je handvatten hoe je deze kan doorbreken.

Met theoretische onderbouwing gaan we vooral fysiek aan de slag. Diverse oefeningen zorgen ervoor dat we op een andere manier leren kijken, voelen en ervaren.
Onderwerpen welke aanbod komen zijn:
– een betere verbinding tussen lichaam en geest
– overlevingsstrategieën
– lichaamshouding
– herkennen van signalen en de effecten hiervan
– sensorische informatie

Doordat de opleiding fysiek is doorloop je alle oefeningen zelf zodat je je diverse mechanismen zal gaan herkennen. Daardoor kan je ze ook beter gaan herkennen bij de ander en deze nog beter begeleiden om weer in zijn/haar kracht te brengen.

Investering
De opleiding duurt 7 dagen. Waarvan 5 opleidingsdagen en 2 terugkomdagen. Verder komt er door middel van opdrachten een onderdeel zelfstudie bij.

Prijs € 1.500,- exclusief BTW

Studiedagen
zaterdag 25 januari
zaterdag 15 februari
zaterdag 14 maart
zaterdag 4 april
zaterdag 9 mei

terugkomdagen
zaterdag 13 juni
zaterdag 12 september

Masterclass grenzen

In deze masterclass hebben we aandacht voor jouw persoonlijke grenzen. Hoe stel je deze professioneel of juist prive zonder een ander te kwetsen of dat anderen er toch overheen gaan.
  • 25 February 2020
  • Dordrecht

Training overlevingsstrategieën

Hoe reageer jij in een lastige situatie? Of dat gesprek met je directeur? Krijg jij niet altijd voor elkaar wat je voor dat moment in gedachten had omdat je emoties de overhand hebben? De bekende overlevingsstrategieën als vechten, vluchten, bevriezen kom
  • 2 March 2020
  • Gorinchem